Kivi Koktejl

Kivi Koktejl logotip

Kivi Koktejl smo skupina ravno prav zmešanih posameznikov, ki se ukvarjamo z improvizacijo. V okviru te skupine ustvarjamo daljše celovečerne predstave in gostujemo po Sloveniji z lastnimi impro izumi in krajšimi improviziranimi disciplinami, ukradenih iz Impro lige.

Skupina se je oblikovala tekom 8 let, njeni začetki pa segajo v daljnjo preteklost, ko smo kot druga ekipa na Gimnaziji Vič. Vmes smo se postarali in postali predstari za srednješolsko improvizacijo, zato smo migrirali v “tavelko” Impro ligo in se preimenovali v Humoroide. Po dveh letih igranja v Impro ligi in po tedaj že 5 letih igranja v srednješolski ligi smo se odločili začeti eksperimentirati z daljšimi improviziranimi oblikami. Takrat pa se je prvič porodila ideja o lastni skupini in ideja, ki smo jo pogrevali že dolgo časa, je končno postala… no… konkreten abstrakten objekt – Kivi Koktejl.

Trenutno smo ustvarili dva nova long forma: “Zadnji žebelj v krsti” in “Roadtrip” (ali po domače, Haufarizit).

Zadnji žebelj v krsti je predstava, v kateri se iz publike izbere par ljudi, katerih življenja potem igralci odigrajo na odru. Da pa bi bila stvar še bolj komplicirana, občinstvo tudi določi, kje in na kakšen način bodo skupno umrli vsi prej izbrani. Skozi predstavo tako vidimo splet okoliščin, ki pripelje vsakega posameznika vedno bližje usodnemu kraju, kjer vsi nato izdavijo svoj zadnji dih.

Roadtrip pa je predstava bolj vesele viže, saj v tej predstavi vnaprej ni predvideno, da kdo dejansko umre. Občinstvo si izbere par igralcev, ki živijo skupaj pod isto streho in jim določi vloge v tej družini. Prav tako pa od občinstva poberemo tudi problem, s katerim se soočimo na začetku predstave. Tu tudi tiči glavna poanta predstave – da bi rešili problem, morajo vzeti pot pod noge in razrešiti problem, kot to najbolje vedo… ali ne. Seveda pa naloga ni tako preprosta – med dogajanjem lahko občinstvo tudi določi dodatne prepreke, ki jih mora družina obiti, da bi prišla do cilja, kar zadevo naredi še bolj zanimivo.

Reportažo s premiere Roadtripa si lahko ogledate in preberete tu.

Comments are closed.