Še manj kot teden do srečanja

October 23rd, 2010 by Krof Drakula Leave a reply »

Do H5C3 srečanja naslednji teden je še nekaj dni, ostaja pa še veliko odprtih vprašanj glede prostih mest, zato sem se odločil napisati nekaj na to temo, da vsaj pojasnim, kaj se dogaja za navidez zaprtimi vrati. :)

Najprej bi rad razložil pristop, ki smo ga ubrali pri potrjevanju udeležbe. Z Markom sva v sredo zvečer debatirala o najboljšem načinu kontaktiranja vseh prijavljenih na Lanyrd strani, da bi potrdili udeležbo in sva prišla do zaključka, da bi bilo najbolje, če ustvarimo nov Twitter račun, povabimo vse udeležence, da sledijo računu in potem prek tega razpošljemo obrazec za potrditev.

Zakaj?

Ker sem na začetku uporabil napačno orodje in predpostavke.

Srečanje, za katerega sem menil, da ne bo več kot 50 prijav, je v roku par ur po objavi imelo več kot 50 interesentov! Do večera istega dne (5.10.) je število udeležencev že preseglo kapaciteto, navkljub opozorilu na vrhu strani – izbrana lokacija lahko gosti največ 65 ljudi, vključno s predavatelji. Lanyrd, ki je sicer super orodje za sledenje zanimivim konferencam na podlagi preteklih in planiranih udeležb, pa ne vsebuje sistema za upravljanje z registracijami, vsebuje pa le Twitter handle za posameznega uporabnika.

Rezultat? Prebukiran seznam interesentov brez neposrednega kontakta.

Glede na to, da je Twitter preostal kot edini komunikacijski kanal, sem moral nekako obvestiti vse interesente, namenski Twitter račun pa je bil očitna rešitev, saj bo le-ta kasneje tudi uradni naslov, na katerega se bomo lahko vsi obrnili pred in med srečanjem.

Druga stvar je bila izvedba. Ker sem predvideval, da bo trajalo nekaj časa, da se ljudje odzovejo na poziv za sledenje @h5c3slo (Twitter ne pusti pošiljanje zasebnih sporočil računom, ki jim ne sledijo), sem moral sestaviti prioritetno listo prvih 50 prijavljenih – seznam, ki se je začel že dolgo nazaj v nekem Google Docs dokumentu in se je podaljšal z uporabniki na Lanyrd – in jim poslati zasebna sporočila z linkom za vnos podatkov za registracijo. Vsako zasebno sporočilo vsebuje tudi geslo, s katerim se lahko registrirajo.

V prvi rundi sem tako poslal vabila prvim 50 na seznamu, zaenkrat (sobota, 23.10 ob 19:30) pa se jih je od teh odzvalo 29.

Druga runda vsebuje tudi vse ostale, ki so se na Lanyrdu prijavili do 20.10. – sporočila sem že razposlal vsem, ki sledijo @h5c3slo.

Še vedno pa preostane problem tistih, ki niso zasledili DM-ja ali pa še niso začeli slediti @h5c3slo računu. Tu pa apeliram na vse, ki to berete; če poznate koga s seznama na Lanyrd, ki še ne sledijo @h5c3slo, naj to storijo, da lahko pošljem navodila za registracijo.

S tega Twitter računa bom tudi objavljal pomembne informacije v zvezi s potekom srečanja in zasedenih mest. Če bo še kako mesto ostalo dan pred srečanjem, bom to tudi seveda delil z vami. :) Vsekakor pa nočem, da bi ljudje ostali praznih rok pred vrati predavalnice na dan srečanja.

Takoj, ko sem opazil, da je zanimanje preseglo ponujene kapacitete (istega večera, 5.10.), sem kontaktiral Kiberpipo, ki bo dogodek snemala in ponudila stream v živo za vse tiste, ki niso uspeli biti v tistih prvih 60 ponujenih mestih. Te informacije do sedaj še nisem delil z ostalimi, ker sem čakal na uradno potrditev izvajanja prenosa. Vem, da je prenos v živo le slab nadomestek prisotnosti na srečanju, vendar je to edina možnost v okviru lastnih sredstev, s katerimi trenutno razpolagam. Predavatelji predavajo pro bono, Microsoft donira prostore, jaz pa svoj čas. :)

Tretjič, govorilo se je o afterpartyju in sedaj je ideja meso postala. Vse udeležence in tiste, ki jim ni uspelo priti na srečanje in boste spremljali prenos, vabimo na druženje s predavatelji in udeleženci. O lokaciji in času še javim, naj samo omenim, da ne bo daleč od mesta srečanja. ;)

Žal mi je, ker se ne bodo mogli vsi udeležiti dogodka, hkrati pa me neznansko veseli, da se nas najde toliko, ki čutimo tolikšno strast do uporabe najnovejših spletnih tehnologij. To mi daje upanje, da lahko tudi v Sloveniji dosežemo nivo kvalitete in inovacij, ki so bile dosedaj domena tujih družb in posameznikov, in s tem končno razbijemo stare običaje in prepričanja, ki nas kot razvijalce in oblikovalce ovirajo pri izražanju svojih idej.

Advertisement