Še en band na favourite listi

September 29th, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Včeraj sem čisto slučajno nekje zapazil posnetek s koncerta skupine Blue Man Group in se v trenutku zaljubil. Trojica s spremljevalno skupino. Nič posebnega? Pač trije modeli oblečeni v lateks? Sami presodite.

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

P.S.: Vse, na kar ti trije možakarji igrajo, so tolkala, najsibodo to izpeljanke ksilofona, zvonov ali bobnov. Nič ni elektronskega, razen mikrofonov.

Advertisement

2 comments

  1. fett says:

    hja … sem poslušal in moram rečt, da kljub dobrim predispozicijam ne skočijo ravno iz nekih okvirov v hudo ustvarjalnost. V bistvu me kar žalosti, da se držijo lame mtv-rocka (ki niti mal ni izviren) in sebe dodajo zraven samo kot dodatek — namest ravno obratno. Vse skupi je brez presežkov. :)

  2. Krof Drakula says:

    True, ne bom se pretvarjal, da to ni res. Ker je. :)

    Ampak sam performance je tisto, kar mene pritegne – ker, preprosto povedano, šestnajstinska repeticija note je nekaj, kar je umrlo z osemdesetimi in se ohranja samo še na demo sceni pri C64 sekciji.

    Tisto, kar mene fascinira, je izvirnost pri inštrumentih – vse od dolgih palic, s katerimi priozvajajo zvoke, podobne scratchanju vinilk, in številne “glocken” iz PVC.