Retardirana glasba v Sloveniji

June 12th, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Tako je. Pravkar sem po dolgem delavniku hotel dati možgane na pašo. In, idiot kot sem, sem pograbil v roke daljinec in začel preklapljati po kanalih, začenši z angleškimi (tipa Discovery Channel, National Geographic, ipd.). Eventuelno ni nič zanimivega – par plastičnih operacij, FBI na lovu za teroristi, zato se odločim pregledati še preostali spekter kanalov.

Kar me je še posebej zadelo naravnost v male možgane, je pa bil prizor na enem izmed manj popularnih kanalov, kjer vrtijo slovenske videospote. Ne spomnim se, kateri – Paprika, TV3,… veste, o katerih govorim. Ni pa bitno v tej liniji pripovedi. Videl sem videospot z naslovom “Lepo je biti v naši domovini mlad.” In se na mestu utekočinil v kup žolce.

Prva stvar, ki jo na spotu opaziš, je polno generičnih instant blondink in brunetk, ki slabo plešejo in lip-syncajo na besedilo komada, katerega kvaliteta se enači s tekmovanjem osnovnošolk rezredne stopnje. Govorim o besedilih kot je “oh kako je lepó, naokoli ptički pojó,” vse skupaj pa obvezno spremlja tehno beat s podlago govedine.

Res, zadeva izpade letom popolnoma neprimerno, kulturno neumeščeno, neestetsko in končno še retardirano. Tako je, slišali ste me. RETARDIRANO. KDO TO POSLUŠA? ZAKAJ SE TO PRODAJA?!

Konc. Preselil se bom v Kanado.

P.S.: Ugotovil sem, da gre za t.i. “Črno mačko,” videospot pa si lahko ogledate tu.

P.P.S.: Ker je bila v komentarjih omenjena Celine Dion, sledi obvezni komad Arrogant Worms – Celine Dion (they’re Canadian):

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Advertisement

6 comments

 1. trik says:

  AHAHAHA TM BOS PA SELIN DIJON GLEDU! GUD LAK! :)

 2. Buš says:

  Instant zvezde. Just add water :D

 3. Kobrowsky says:

  HAHAHAHA :D

  Pésem jelépa instara tervrne mevmla dóst. Spotje gledljiv, čekliknem MJUT. Gledljivje večkrat, včasih sepri tisne napavzo insi vzame pétmunu dzase.

 4. šaraf says:

  Preseli se v Kanado, pa še blog ukin, da naključnim bralcem prizaneseš z izredno “kreativnim” pisanjem in obupnim poskusom ugajati s piflarskim humorjem.

  Če te iz tira vrže en spot na Golici, si za tableto zrel ti in ne dotična skupina…

  Bloganje zares postaja eno največjih onesnaženj..

 5. Krof Drakula says:

  @šaraf: Tako spotakljiva in bedna objava, a si se vseeno obregnil ob vsebino in svoje mnenje podal. Kar pomeni, da je moj blog vreden odgovora. Jupi!

  Kar pa se tiče “obupnega poskusa ugajati s piflarskim humorjem” – če ne razumeš fore, še ne pomeni da je slaba, temveč… no, saj nisi neumen, pa boš že znal končati poved.

  @vsi ostali: FLAME WARS!!!

 6. Fish says:

  Verzija od Avtomobilov je mnogo boljša. Tale resnično SUX. Sicer je pa komad napisal Radovan Gobec gre za narodnozavedno pesem in njena umetniška vrednost ni bistvena. Se pa strinjam s Kobrowskym glede načina gledanja spota.