Telemach UPC == Telekom?

June 4th, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Da takoj razčistim, kaj sem mislil z zgornjim – Telemach se zelo mačehovsko obnaša do svoje “črede.” Da, tako je. Črede. Govorim o teritorialni razdelitvi, ki je pripeljala do tega, da je vsak uporabnik vezan na točno določenega ponudnika, pa če si tega želi ali ne.

Seveda je ta zgodba stara že dolga leta, ampak trenutno pa sem zvitost Telemachovega načrta spregledal, ko smo se preklopili na T-2. No, se bomo. Govorim seveda o prekinitvi pogodbe s Telemachom, ki ob predčasni prekinitvi zahteva plačilo po določilu pogodbe. Problem pa je slednji – ker smo bili sprva sami v S5 omrežju (podjetje Perftech) in smo nadgradili linijo iz takratnega paketa na sedanji, smo bili primorani podaljšati pogodbo. Vse lepo in prav, dokler nas niso enostavno predali Telemachu (na katerega že prej nismo hoteli biti vezani), pri kateremu pa so (očitno nam prikrito) pogoje pogodbe ponovno nastavili na začetek, kot bi bili nova stranka Telemachu.

Ko pa smo zahtevali odklop pred kakim mesecem, so nas pa prijazno obvestili, da smo jim v tem primeru dolžni še €85. Če bi še vedno bili na Perftechovem omrežju, bi vezava že zapadla in bi kot ptički na veji lahko preskočili na T-2.

Ampak, ker smo Slovenci fovš in raje sabotiramo stranke, ki se želijo odklopiti, smo na stanju, kot smo.

Telekmet, adijo!

Advertisement

2 comments

  1. Mrko says:

    Telemach je res smešno podjetje. Na lokaciji, kjer živim imam možnost priklopiti le kabelski internet. xDSL ne pride v poštev, ker Telekom pod nobenim pogojem ne da parice v centrali, ki je preobremenjena in prezasedena. Obljubljajo optiko jeseni. Obljubljajo! V primeru, da bi se odločil za Telemach, pa bi “moral” priklopiti tudi kabelski TV priključek in plačevati naročnino za kabelski TV. In to ne kabelski internet za 5€, paket S recimo, ampak v poštev pride le najdražja varianta, paket L! 16.5€ + 20€ (1Mbit/256kbit), plus priključnina. TV me pod nobenim pogojem ne zanima, niti navadne antene nimam priklopljene na TV. Ne bom plačeval več kot 35€ na mesec za 1Mbit povezavo in to na kabelski tehnologiji s katero imam same slabe izkušnje! Tale UPC Telemach se mi zdi pravi nateg. Kje hudiča je konkurenca!?!? Kje je konkurenca Telekomu!?

  2. Buš says:

    Konkurenca je T-2 in kaj je telemach naredil, gladko jih je (uporabnike pri T2) jebal z prednapetostnimi zaščitami, da ni delal internet in ostalo. Prokleti monopolisti, kr živčn ratam, dolga leta so pobirali denar in direktorjem izplačevali (še vedno izplačijejo) mastne denarce, niso pa vlagali v infrastrukturo, sedaj jim pa kuzla u rito skače ker jih je T-2 prehitel z optiko in so si sami krivi, prou jim je.