Bil na Maidnih

June 3rd, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Iron Maiden, bežigrajski stadion, Ljubljana. Karta €55 za mesto v parterju.

Vreme? Najprej ploha, potem se je pa umirilo. Vzdušje? Ob vstopu zelo optimistično.

Potem pa se je začelo… Najprej več kot polurno čakanje na vhodu v parter, da nas je potem varnostna služba lahko prešlatala in nam grdo strgala karto. Ura je bila 20 minut čez osmo, in že smo stali na sredini travnatega igrišča. Sledilo je še polurno čakanje pred šotorom z mrčendajsom, nato pa končno ob devetih nastop glavnih zvezd večera, Iron Maiden.

Koncert se je začel z repertoarjem pesmi z najnovejše plošče, odziv publike pa je bil… mlačen. No ja, očitno veliko ljudi še ni uspelo slišati teh komadov. Sledil je kratek nagovor Bruca, kjer je razkril, da že 25 let niso igrali v Sloveniji Ljubljani. Če je to res ali ne, ne vem. Sem slišal, da to ne drži.

Od takrat naprej so igrali same legendarne pesmi z vseh starejših plošč. Vse lepo in prav, publika je uživala, vsi smo kričali kot nori, potem pa se kar naenkrat poslovi in vsi zginejo z odra. Pogledam na uro in vidim, da je minila ena ura od začetka koncerta. Ena ura? Ma ne… Saj bodo prišli nazaj in še kaj zaigrali, saj smo vsi navijali za več.

Seveda so prišli odigrat bis. Zaigrali so še par legendarnih in ves zagon se je vrnil. Potem pa po pol ure spet nehal s pozdravom “I’ll see you next year, Slovenia!”

Samo malo – pol ure?! Torej… če prav preračunam, sem več kot 2/3 koncerta preživel v vrsti, potem pa užival v koncertu vsega skupaj malo manj kot uro in pol. In za to plačal polno vrednost karte.

Da pa smo bili res vsi po vrsti na koncu razočarani, smo opazovali, kako je plezalna ekipa po izhodu banda z odra takoj začela pospravljati električno napeljavo in luči, kar je seveda pomenilo dokončen konec koncerta. Vse to je pa spremljal komad “Always Look on the Bright Side of Life” skupine Monty Python. Kot bi nam hoteli še vsako dobro misel ubiti s presežkom sarkazma.

Kdo je torej kriv tukaj? Organizatorjem žal ne morem očitati vremena (čeprav se ob dolgem seznamu pripomb niti ne bi poznalo, če bi ga dodal), jim pa lahko očitam zelo slabo organiziran dogodek, ekipo in ceno karte. Poleg tega pa so očitno metalci tako hudi kot nogometna navijaška skupina, ker je policije tam dobesedno mrgolelo. Glede Maidnov pa ne vem, zakaj so tako kmalu nehali. So jim organizatorji rekli, da ne smejo igrati po deseti uri, ker niso dobili soglasja za dovoljenje organizacije koncerta? Ne bi se čudil. Lahko pa, da je bila to njihova odločitev. Mogoče preveč mlačen odziv publike?

Vzdušje po koncu koncerta? R.I.P. Ne bom rekel, da v koncertu nisem užival, ker bi lagal, lahko pa rečem, da je bil, glede na okoliščine, prekratek in preslabo organiziran koncert za svojo ceno.

Na Maidne bom še šel, ampak v Ljubljani nikoli več. Jebeš stadion. Če lahko v Zagrebu prideš na isti koncert za pol manjšo ceno, ne vem, zakaj bi še metal denar stran in se prerival v dolgih vrstah za koncert v Ljubljani.

Maiden rules. Ljubljana sucks.

Advertisement

4 comments

 1. Nina says:

  huh, po takih odzivih tistih, k ste bli zdej u lj, se mi sploh ne zdi vec zamalo, da sem sla decembra vse do milana, da sem jih videla in slisala – splacalo se je! :)

  ne vem kako je z ljubljano, ampak definitivno so bli maidni par let nazaj v izoli

 2. Nina says:

  aja, pa če se prov spomnm je biu koncert u milanu skup s prevozom okol 85 eurov, tko da se strinjam s tvojim zaključkom, dostkrat je bolš it kam v tujino na koncert, pa še mal sveta tko vidiš :)

 3. jernej says:

  Mah ja…Koncert je biu tk kt mojih 20 pokradenih plat od Maidnov iz Virtue Marta. Počasi pridejo, hitro grejo:)

  Glede organizacije krof pa se popolnoma strinjam in dodajam: “Redki so trenutki ko cel koncert čakaš v vrsti za glaž pira po 3 evre”