Jesus died for you (and those twinkies in your lap)!

April 15th, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Ravnokar gledam dokumentarec Jesus Camp. Moram reči, da je to eden bolj shrljivih dokumentarcev. Ne zato, ker bi kazali kakšne ogabne fore ala Faces of Death, kjer živi opici odprejo lobanjo in pojejo možgane. Zato, ker gre za pranje možganov. Resno. Ko slišiš enega izmed otrok v dokumentarcu razlagati o lastnih načrtih, ko odrastejo, mi grejo kocine pokonci, ko začne devetletna punčka razlagati o tem, kako bi imela lasten salon, kjer bi opravljala manikuro, v ozadju imela mirno krščansko glasbo in ljudem med manikuro kazala pravo pot do Odrešenika.

Ja-o Ming. Jao.

Aja, pa voditeljica ene izmed teh evangeličanskih združenj primerja lastne tabore s taborišči v Palestini, kjer otroke učijo uporabljati orožje – poleg vsega tega pa pravi, da bi rada sama vzgojila te otroke, da bi bili enako goreče verni. “‘Cause we got the truth. Plain and simple.”

Sure, Sally. Sit down and have a donut.

Advertisement

2 comments

  1. Nina says:

    Hja, sem gledala zadevo pred nekaj mesci in je res precej disturbing. Froci k vreščijo po prihodu JC-ja, solze, ko jim začnejo nabijat, da so grešil in nej prosjo za odpuščanje, ker so bral Harryja Potterja.. Nekje na tihem sem se probala tolažit, da je zadeva zrežirana, sam mi potem ni šlo v glavo, zakaj bi kdo kej tazga hotu zrežirat. Grozljivo.

  2. pajrt says:

    ne, ne – sit down and smile like a donut :P :lol: