Reportaža: Roadtrip 2.3.2007

March 3rd, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

No, kot obljubljeno, reportaža s predstave.

Začeli smo s predstavitvijo posameznikov, kjer se je vsak izmed nas tudi na kratko predstavil publiki. Nič posebnega, nekaj smešnega, nekaj ne, kaj č’mo, ne more biti vse hilariozno. ;)

Sledilo je ogrevanje publike, kjer je pižama z ÜberModerator močmi™ ogrel publiko.

Pižama moderira

Po ogrevanju in preoblačenju v zaodrju smo se vrnili na oder in pričeli z nam vsem dobro znanim fishbowlom. Par utrinkov (za opis z miško zapavziraj nad sliko):

Ralph Schumacher v simulatorju kajenje Kaj pa ta krap dela v moji solati? Hrast. Lepi Dasa Klemna in Tino povezuje popkovina

Po tem kratkem gledališkem ogrevanju smo se pa lotili “žmohta” predstave – Roadtrip. Yay. Za začetek je publika izbrala štiri izmed šestih igralcev, ki so v prizorih igrali štiri družinske člane, in sicer: babico, mamo, očeta in sina. Babica obožuje sadje in boarda, oče je ljubosumen in mesar, njegova žena takisto, poleg tega pa obožuje rdečo barvo in ima diabetes, sin pa je fan SpongeBoba Squarepantsa, posluša black death metal in je študent gozdarstva. Vsi razen njega obožujejo Jana Plestenjaka. Tudi problem je bil podan s strani publike – bili smo izbrisani, zaradi česar smo morali iti do našega novega ombudsmana, Wernerja, v Portorož.

Prizor smo pričeli v dnevni sobi naših protagonistov, kjer oče opazi, da smo na v politični rubriki Dela:

"Žena, glej, v časopisu smo! Samo kreteni so nas dali v sekcijo 'Politika,' tega noben ne bere."

Sproti tudi izvemo, da smo izbrisani, ampak to očitno naših neomajnih junakov ne moti kaj dosti.

"Ne, sine, ne podri trama!" "Ampak oči, moram vaditi za izpit!"

Ampak slejkoprej se odločimo, da bi bil skrajni čas narediti nekaj glede problema, zato se vsi stlačimo v družinski Fiat in gremo na pot.

"Povabljeni smo bili v Portorož, oh, vrti se mi!" "Sine, po injekcijo" "Sine, svojo injekcijo si ji dal!" "A, zato se mi vrti." "Še malo nazaj, še malo... O, preveč! Preveč! Stop!" "Babi, lej, rožmarin." "Kje?"

Vse lepo in prav, lepo smo bili na poti, medtem pa smo ugotovili, da imamo celo vozniško dovoljenje (babičino, ki je sicer poteklo že leta ‘85), nakar se nam na poti nastavi policaj.

"(Kaj bi Spongebob naredil?) Ehehehehe." "Lejte, tukaj je rezerva. Če pa ne verjamete, pa lahko pogledate v prtljažnik." Krac! Krak! Šljap! Policaj mrtev obleži v prtljažniku.

Na tej točki smo prekinili predstavo za kratek odmor, v katerem smo se lahko na svežem zraku Črnuč nadihali vseh dnevno potrebnih mineralov. Po odmoru smo se vrnili na kraj prizorišča, kjer sta oče in mama razglabljala o tem, kaj narediti s truplom v prtljažniku, sin pa je izginil v neznano. Babica pa se odpravi naprej proti morju.

"Kam pa čmo skrit truplo?" "Glej, tabla... 'Postojna, jama, grotte, cave.'" "Jama?" "Ja, veš, luknja." Babica pobere mišičastega štoparja. "Sam moment, da dam ta boljša očala gor, za na daleč." Sine se izgubi v hosti in voda mu začne peti Plestenjakove pesmi. lovec v gozdu s psom lovi jazbece.

Medtem se oče in mama zamaskirata in pričneta vlačiti truplo v jamo, babica uživa v vožnji z nadbildanim neznancem, sine pa še vedno tava po gozdu, kjer sreča gozdarja, ki mu pomaga prebroditi osebno krizo.

"Tako. Zdej me pa ne bo več noben spoznal. Ti, a me prepoznaš?" "Ne, kdo si?" "Tvoja žena, kreten." V avtu postaja vedno bolj vroče. "O, imate pa zelo lepe gležnje." "Hvala." Sine najde gozdarja v hosti. "Grozno je bilo! Slišal sem Plestenjaka!" "Prosim, nauči me vsega, kar znaš." "Prav, tvoja prva naloga je postati bor!" "Jaz sem bor. Mwahahaha. Jaz sem bor. Mwahahaha. Jaz sem bor."

V jami zakonca srečata Palestinca, ki ga oče impresionira s svojim znanjem angleščine.

"The rain in spain stays mainly on the plain." "Sea shells meat on sea floor, yes."

Babica in štopar medtem povozita jazbeca.

"Hjah, kaj bomo pa zdej?" Lovec in pes končno ujameta tisto, kar sta prej lovila.

Gozdar je tekom vsega ostalega dogajanja naučil sina vsega, kar zna.

(Hruleče) "Tvoj študij je končan. Sedaj si gozdar." "Gospodar, ukažite mi, kaj mi je storiti." "Ubij človeka, zaradi katerega si tukaj." "WERNER!"

Ostanek družine se tako po dolgi poti spet sreča v slaščičarni v Portorožu, nasproti katerih sedi Werner. Sin se v stilu filma Kill Bill pojavi v slaščičarni, kjer se odvrti še zadnje dejanje te epske zgodbe.

"Glej, kaj ni to Werner?" "V živo izgleda dosti manj kosmat." "Ja, mati, kje ste pa bili?" (Hruleče) "Werner. Voham ga. Blizu je." (Hruleče) "Mene lulat. Grem na stranišče." (Hruleče) "Pri črnem bogu Thoru! Umri! Umri!"

Prizor se je tako končal krvavo, Werner je bil ubit s pomočjo babičine proteze.

Celotni zgodbi je sledil še krajši izbor blooperjev, ki so nastali pri “snemanju” te epske zgodbe.

Na koncu smo se prišli priklonit in vsi veseli sprejeli prelepe rožice, ki smo jih dobili od našega predragega Društva MIK.

Tako. To je bila reportaža s predstave. Za vse tiste, ki ste zamudili predstavo in za vse ostale, ki ste prišli na predstavo in hočete obujati spomine. Mi smo uživali vsako minuto predstave, upamo, da velja za vas tudi enako!

Zelo prisrčna in lepa zahvala gre tudi Morski, ki je igrala vlogo fotografa v naši predstavi. Zelo te imamo radi. Častimo pijačo. ;)

Fini.

Advertisement

8 comments

 1. Morska says:

  Za sramno dlako si ušel uroku :) Ni za kaj, rada imam v rokah velike …. objektive. :)

 2. Krof Drakula says:

  V naglici pisanja sem pozabil na ključni člen te reportaže, a sem to napako zelo kmalu popravil. ;) Tenkjuuu.

 3. fet says:

  čestitke, blo je smešno :)

 4. Black Betty says:

  Rišpekt gozdarjem!

 5. Nina says:

  blo je kul, se nadejam novih pustolovscin ;)

 6. kai says:

  supr je blo :)

 7. madawake says:

  I lol’d…

  …a lot :D