Brutal.

February 25th, 2007 by Krof Drakula Leave a reply »

Zadnje čase sem malo raziskoval in širil poznavanje nadaljevank, sitcomov in risank. In odločil sem se svoja odkritja deliti z vami.

 • Metalocalypse – dogodivščine najbolj temnega, črnega in metal banda na svetu. Seriously. Ni za ljudi z okusom. ;) (Če bere tole kdo, ki ga zanima, kako zaigrati temo te serije, si lahko ogleda tutorial tukaj)
 • Boondocks – lično narisana serija, ki se na sarkastičen način loti stereotipičnih in rasističnih oznak, kot jih poznamo danes iz ameriške družbe. Odlična in intelektualno močna kritika današnje družbe.
 • House MD – no, ja. Se delam pametnega, pa vam solim pamet z nanizanko, ki se vrti na POPTV. Ampak! Vrti se šele prva sezona, obstajajo pa že tri. In najbolj zanimivi deli se zgodijo šele sredi druge sezone in kasneje, zato pridno čakajte na nadaljevanja. Hehe. ;)
 • My Name Is Earl – zgodba se vrti okoli “white trash” Earla, ki celo življenje počne slabe stvari in se nato sprašuje, zakaj se mu toliko slabih stvari dogaja v življenju. Dokler iz ust Carsona Dalyja ne prileti odgovor – karma. Earl tako obrne življenje na glavo in kar naenkrat zadane na loteriji, nakar posveti svoje življenje popravljanju krivic, ki jih je zagrešil. Sicer ne dolpadajoče smešna oddaja, je pa zelo prikupna.
 • American Dad in Family Guy – že vsi poznate, a jih prilagam za morebitne prišleke, ki jih ne.
 • Drawn Together – prvi in edini animirani reality show. Nuff said.
 • The Venture Bros – parodija vseh Johnny Quest in njej podobnih risank. Dokaj zanimiv način humorja.
 • Heroes – ena najboljših serij, kar sem si jih pogledal do sedaj (ProPlus, usliši moj glas!). Govori o naključnih ljudeh, pri katerih mutacije povzročijo nastanek takšnih in drugačnih superlastnosti, kar jih naredi… hem… superjunake. No, skoraj. Dobra zgodba, odlični kadri ter igralci. Must see. (Namig: oddaja je po nam vsem znanih kanalih – ne televizijskih – na voljo vsak torek zgodaj zjutraj, ker zadevo predvajajo ob ponedeljkih zvečer čez Lužo)
 • The Critic – sicer je risanka imela kratko življenjsko dobo (23 epizod) tekom 1994-95, je vseeno vredna ogleda, saj je v veliki meri vplivala na način izvedbe določenih komičnih situacij v risanki Family Guy (”it’s like the time when…”). Aja, govori pa o filmskem kritiku, močno pa se opira na tedanje medijske in filmske figure, zato so za nas določene stvari v nadaljevanki več ali manj nerazložljive. Eh, ja. Vseeno dobra serija.

Naj bo dosti za danes. Več o tem, ko mi zmanjka materiala in bom mogel poiskati nove. In to se bo zgodilo. Ker nimam koaksialnega kabla napeljanega do TV-ja. Kar je po eni strani dobro, ker vidim povprečno 2 televizijska oglasa na mesec. Pa še to vse, ko pridem k komu na dom, kjer dejansko uporabljajo televizijski del kabelskega omrežja. Mi ne. Se nam pač ne da kupiti kabla.

Bi kdo zastonj kabelski TV priključek? ;)

Advertisement

1 comment

 1. ruph says:

  robot chicken