CSS Reset za lažji razvoj predloge

December 27th, 2006 by Krof Drakula Leave a reply »

Če ste kadarkoli bentili nad razlikami v prikazu strani ter privzetih vrednosti za nekatere HTML elemente v poljubnem brskalniku, je Symfony framework že od začetka ponujal privzeto vključeno CSS datoteko, ki s pomočjo deklaracij eksplicitno nastavi lastnosti elementov na neko znano vrednost, s katere lahko potem avtor designa strani gradi. Sicer je res, da so te začetne vrednosti same po sebi že dovolj dobre za 95% vseh designov, se včasih pri nekih specifičnih in obskurnih zadevah podre, ker manjkajo določene stvari.

Pred nekaj ćasa (mislim, da kake 2 tedna nazaj) pa je Yahoo! izdal svojo različico t.i. “CSS reset” orodja, ki pokrije do sedaj vse znane elemente in razlike v prikazu le-teh za brskalnike, ki so danes v uporabi, ter njihove lastnosti nastavi na začetno, znano vrednost. Zadeva je del širšega paketa, imenovanega Yahoo! UI Library, Yahoo-jev odgovor za Google Web Framework. Oba ponujata t.i. widgete (elemente uporabniškega vmesnika, ki temelji na (X)HTML/CSS/JavaScript), ki so modularni in izolirani deli kode, ki jih lahko vsak enostavno uporablja v lastnih aplikacijah.

Ker se pa tema tega posta tiče predvsem CSS dela tega frameworka, pa prepuščam preostali del te knjižnice za prihodnjič.

Advertisement

1 comment

  1. ruph says:

    hmm… tole izgleda pa jebeno kul :D