Mnenje ima več vpliva kot glas na volitvah

July 1st, 2006 by Krof Drakula Leave a reply »

Zadnje čase se veliko govori o študentih in srednješolcih ter njihovih blogih, še posebej v Ameriki, kjer je to tako razširjen družinski in nacionalni šport, da obstajajo celo družinski blogi. Bloganje je celo dobilo stalno rubriko v nekaterih svetovnih glasilih, v novicah pa za škandale redno skrbijo podstrani MySpace.com.

Poleg tega, da je baje ta ultrapopularna stran (okoli 24 M zadetkov na Googlu) leglo kriminalcev, kot so pedofili (klik klik), dilerji in morilci, se včasih pojavijo polemike tudi glede kršenja pravice svobodnega govora in tiska (kar tudi vključuje digitalno obliko le-tega). Glede na to, da se do neke mere da zaščititi otroke pred zlorabami s strani starejših (khm khm… ja… vsaj tako pravijo), se nimaš kam skriti, ko greš v nos desničarski vladi in njenim javnim aparatom.

Bom naštel samo par odmevnih primerov, ki so prišli na prve strani digitalnega tiska:

…and the list goes on. Kar hočem poudariti je to, kako se lahko ob desničarski vladi in splošnem sprejemanju vladnih dejanj še najbolj očitno kriminalne dejavnosti začnejo pojavljati s strani vlade. Če se boste recimo na MSN ali Skype (ali kateremkoli popularnem IM klientu) odločili kazati kakšno politično nekorektno risbo, se pazite – nikoli ne veste, kdaj bo eden izmed članov vlade/vodstva vaše srednje šole/fakultete/lokalnega združenja geriatrikov/naključnih mimoidočih to videl in prijavil neustreznim organom oblasti.

In ja, če se že boste pritoževali nad ljudmi in vašo trenutno situacijo, to naredite diskretno. Npr. v vašem blogu. Duh.

In ko smo že na tej temi, stay tuned… My rants and ravings have just started.

Advertisement

2 comments

  1. domn says:

    Land of the free, home of the brave… več ne spljoh :)

  2. Fish says:

    Tell me about it! Men so zatežil na MSNju da mi bojo spejs(blog) skenslal ker sm dou gor par bodypainting slik kjer so se joški vidl!